Sfaturi pentru pozele de amator în lanul de lavandă


Luna iunie are culoare și aroma de lavandă. Fotografi și simpli amatori iau cu asalt lanurile aromate, în căutarea pozelor scăldate în culori mov și stare de bine. În acestă lună, dar și după, rețelele de socializare sunt invadate de astfel de poze. Dar nu toate pozele sunt așa savuroase și colorate. Aici mă refer la amatori, căci fotografii sigur au experimentat și au găsit ceea ce trebuie pentru reușita pozelor în lanurile de lavanda.
Ca să obțineți poze reușite în lanul de lavandă, ar fi super să cunoașteți câteva detalii, pe care eu le-am învățat din mers și vreau să vi le ”șoptesc” și vouă.
  1. Alegeți timpul. Vara soarele este puternic și pozele în lanurile deschise de lavandă vor ieși arse. Fața va străluci, iar lavanda nu va avea culoarea naturala. Din acest motiv, cele mai bun timp pentru poze în lavandă este răsăritul și apusul soarelui. Adică ora 6 dimineața si ora 19.00 seara. Soarele la nivelul orizontului sau la 30 de grade deasupra lui va colora cerul frumos și nu va ”arde imaginea”. 
  2. Puneți accentul pe vestimentație. Culorile alese pentru pozele în lanul de lavandă ar fi bine să fie fine sau de contrast. Indiferent dacă e rochiță sau pantaloni cu bluză, arată superb culorile alb, roz pal, verde pal, mov pal, azuriu sau orice culoare de nuanță pal. Pentru pozele de contrast se pot folosi culorile galben (cu nuanțe de la galben deschis la muștar) și roșu. În cazul în care alegeți culorile de contrast și doriți să aveți și un mini-decor, atunci elementele de decor nu e bine să fie și ele de contrast... Vorba ceea, ce-i prea mult strică!
  3. Nu folosiți parfumuri. Lanurile de lavandă sunt adorate nu doar de oameni, dar și de albinuțe. Așa că va trebuie să împărțiți aromaterapia cu aceste insecte, care reacționează la parfumuri, mai ales la cele dulci. Și în caz că sunteți alergici la înțepături de albine, nu uitați de antidot. Dar dacă sincer, încă niciodată nu am fost deranjate de insecte, poate doar că zburau chiar prin față și apăreau în poze.
  4. Improvizați! Mulți părinți care decid să facă personal poze la copilași în lavandă își salvează de pe net poze și încearcă să reproducă aceeași imagine. De cele mai multe ori nici fotografii nu reușesc să facă la fel, darămite un părinte, care distrează copilul, alungă albinele și face poze (toate odată). Cel mai bine e să improvizați! Jucați-vă, culegeți flori sau numărați firele de lavandă... Urmăriți albinele sau pur și simplu vă plimbați. Această situație este valabilă și pentru tineri și îndrăgostiți. Inspirați-vă din internet, dar creați propria voastră poveste în lavandă.

Cam aceste detalii am reușit eu să mi le schițez și să dau mai departe celor care nu apelează la un fotograf profesionist și vor să își creeze singuri amintiri. Dacă apelați la un fotograf, atunci el o să vă ofere acestea dar și alte detalii poate.
Sper din suflet să fie o informație utilă pentru cei care vor ajunge într-un lan de lavanda în acest an.

Să aveți o vară minunată cu amintiri pe măsură! Iar dacă aveți nevoie și de un fotograf pentru a crea amintiri, mă puteți contacta aici.



Comentarii