Atât cât poți duce!

Viața nu este un parc cu flori și bănci colorate.
Deseori este o sosea cu multe urcușuri și multe coborâșuri, cu obstacole și prăbușiri, care urcă munți și atinge altitudini impozante,iar ocaziunal traversează și unele parcuri cu flori. Indiferent de traseul pe care ți l-a ales Dumnezeu, îți va oferi neapărt din ambele câte puțin.

Unii au parte de mai multe parcuri și câmpii cu flori și grâne, alții o țin mai mult prin munți și stânci abrupte. Nu că ar fi uii mai buni pentu Dumnezeu și altii mai puțin buni, ci pentru că puterea pentru a face față traseului ales este diferită.

Cei puternici și descurcăreți au parte de mai multe încercări și respectiv de un traseu mai cu ocolișuri și obstacole. Cei care au mai puțină încredere și forță să ia viața în piept, primesc mai puțin... din încercări.

Uneori poate părea că acestă teorie nu e valabilă, dar conștientizarea ei poate veni în timp. Ceea ce îți pare insuportabil și imposibil de depășit este de fapt ceea ce poți rezolva, doar că frica are ochi mari. Cu răbdare, chibzuință și mult-mult calm le vei scoate în capăt. Pentru că Dumnezeu dă fiecăruia atât cât poate duce! Iar dacă îți iese prea bine să depășești un obstacol, atunci mai primești câteva încercări ... ca să devii și mai puternic și mai rezistent. Dar mai cu seamă pentru a învăța o lecție deosebit de importantă!

Comentarii