35... fără drept la apel

Ce înseamnă 35?
Un număr sau o succesiune de cifre...
Sau poate clipe, emoții, trăiri, greșeli, păreri de rău, pierderi, câștiguri. Toate astea la un loc fac o vârstă! O vârstă, care nu e nici mare, dar nici mică. O vârstă la care ești suficient de adult ca să tragi concluzii și să închizi anumite capitole din viață pentru a începe altele. Totodată, este o vârstă în care încă poți fi copilăros, ascunzându-te în spatele copiilor tăi și motivând că trăiești bucuria și fericirea alături de ei. Este vârsta la care mai ai nițel curaj ca să riști, dar nu la fel de nechibzuit ca la 25 de ani, și să iai de la capăt multe lucruri, relații și... job-uri.

Nu este nici devreme și nici târziu să înveți lucruri noi și să redescoperi noi calitați (și de ce nu, defecte) la propria persoană, cu ajutorul cărora să proiectezi viitorul tău și al copiilor tăi.
Tot ce a fost până la 35 reprezintă descoperirea a ceea ce ești, dar și a dubiilor ce faci cu propria persoanaă și cu cei care au început să facă parte din viața ta. Este perioada în care se formează multe relații de tot felul și care te dezorientează un pic, dar și perioada cu cele mai intense trăiri pe plan emoțional... pasiune, dragoste, casătorie, naștere, dezamăgire, pierderi și dileme. Este perioada care îți dă cele mai bune lecții și cele mai colorate amintiri, cele mai multe regrete și oceane de lacrimi. Toate astea nu scuză și nu te acuză, dar te fac mai puternic și mai dur.

Astfel încât, după 35 tragi o linie groasă și treci de ea. Iar ceea ce e în față este rezultatul descoperirilor tale și începi să le dai o nouă viață, valoare și viziune. Te redescoperi pe tine și ceea ce ai clădit până aici (chiar dacă sunt doar ruine) și trăiești cu altă intensitate fiecare pas și fiecare decizie. Te alimetezi cu emoțiile din trecut, dar chibzuiești fiecare acțiune și, în nici un caz nu întorci capul în urmă. Odată ce ai trecut linia nu mai ai drept la regrete și păreri de rău. Tot ce ai făcut cu știință de cauză, dar și din prea mare nebunie este riscul care ți l-ai asumat și care te-a format.

Așa că 35... este vârsta fără drept de apel în adresa trecutului!

Doar înainte spre următoarea destinație - 40!

Comentarii