Ești puternică?

Zilnic mă întreb ce  înseamnă să fii o femeie puternica? 
Acum câteva zile am discutat cu cineva drag care știu că e puternică și suferea enorm din cauza, că este anume așa? Și atunci am decis să încerc să caut o noțiune a ceea ce ar însemna o femeie puternică. Nu am găsit noțiunea în dicționare și nu știu dacă am fost vreodată o femeie puternică în adevăratul înțeles al cuvântului. Am însă un profund respect pentru femeile care  sunt puternice și au puterea să schimbe viața lor. Nu este necesar să schimbi istoria sau întreaga viață, ci măcar “ceva”.
 
Sunt situații sau mai bine zis fracturi de secundă când realizezi că nu faci ceea ce ai vrea cu adevarat  sau că doar în acest interval de secunda ești cu adevarat tu. Da, e greu să recunoști că deseori trăiești într-o viață care nu îți aparține, dar și mai greu este să te decizi să faci o schimbare. Și când zic asta mă gândesc la sutele, sau chiar miile de femei, care nu schimba nimic în viata lor chiar dacă zic că sunt foarte puternice. 
Nu odată am auzit femei care sunt agreste fizic de partenerii sau chiar de copii lor, dar rămân alătur doar pentru că, zic ele, sunt puternice și pot răbdă orice. Dar oare a fi puternică înseamnă a răbda orice și de la oricine? Oare o femeie puternică este acea care rabdă bătăile zilnice ale soțului sau aceea care decide să pună capăt acestei situații și îl lasă? A fi puternică înseamnă a răbda să fii înjosita doar ca să nu lași copii fără tată sau să lupți pentru sănătatea fizică și mintală a copiilor tăi? 

Nu ești puternică pentru că permiți să fii umilită, chiar dacă e vorba de soț, copii sau colegi. Nu ești puternică dacă urmezi idealuri străine sau care ți-au fost impuse. Nu este o dovada de putere să îți refuzi micile plăceri femeiești doar pentru că cineva este gelos sau pentru ca ești criticată de rude. Nu ești puternică doar pentru că treci cu vederea că soțul te înșeală și vrei să păstrezi ceea ce nu poate fi păstrat. Nu poate fi vorba de putere când permiți altora să provoace copiilor tăi durere, stres și să le fure copilăria fericită.
 
Și aici vreau să revin la ceea ce spuneam mai devreme....a fi puternică înseamnă a putea și a vrea să schimbi ceva. Devii puternică atunci când ești ceea ce îți dorești, acolo unde îți dorești. Ești puternică dacă copii tăi sunt sănătoși și liniștiți. Ești puternică dacă ești stimată. Ești puternică dacă ai vise și crezi în ele. Ești puternică dacă poți avea încredere în oamenii de alături și nu îți este frică de ei. Ești puternică dacă poți să zici NU atunci când simți acest lucru și ești și mai puternică dacă poți să te ridici după ce cazi. A fi puternică înseamnă a cunoaște cât de puternica ești și câte poți schimba în viața ta doar dacă îți dorești. Fii puternica luând decizii de la cele mai mici cum ar fi să îți schimbi coafura sau culoarea părului doar pentru că asta îți dorești tu și continuă cu decizii importante în viața ta. Nu e suficient să spui că ești puternică, trebuie să crezi cu toată ființă ta în reușitele tale și atunci familia ta va avea doar de câștigat. Sunt sigură că fiecare dintre voi este puternică și are multa dragoste de oferit celor care cu adevarat merită acest lucru! 

PS. Iată aceasta melodie mi-a dat frau emoțiilor adunate de ceva vreme!

Comentarii

  1. daca macar una din femeile care sufera ar realiza ca lumea nu se termina la persoana care o agreseaza atunci ar exista mai putine victime,dar teama de a fi singur e mult mai mare decit durerea provocata de el )

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu