Un pic despre ceea ce doare...

Viata nu intotdeauna este asa cum ne dorim si scenariul ei nu decurge asa cum a fost scris de imaginatia noastra. Copii fiind  si chiar adolescenti, ne cream idealuri de personae, idealuri de viata, care mai apoi ne ruineaza o buna parte din viitorul nostru. Incercam sa gasim aceste idealuri in persoane si situatii cu totul straine de noi. Dar ne conformam cu ideia ca putem sa schimbam oameni, si chiar destine. Dar de cele mai multe ori, ramanem dezamagiti de cursul lucrurilor. Ne indragostim de persoane total diferite de conceptiile noastre si traim alaturi de persoane care ne ard, incetul cu incetul, sufletul, si tot ce avem mai pur si mai frumos in noi. E un pic mai usor sa parasesti o persoana care te maltrateaza fizic, decit una care aplica asupra ta o violent psihica, emotional si economica. Da, nu ai primit nici o palma de la partenerul tau de viata, dar, totodata, nu ai primit nici flori, cadouri sau complimente. Ce rau sa alegem din doua rele? Durerea sau indiferenta? Nici una! Asa cum ti-am repetat de foarte multe ori – esti stapana sau stapanul propriului destin. Chiar daca ti-I frica sa ramai singur, fara un ajutor material, de ce sa suporti violenta verbala si psihica. E greu sa rupi o relatie de caitiva anis au chiar zeci de ani, dar gandeste-te daca merita sa continui asa. Ca sa iti fie mai usor sa te decizi, fa o lista a lucrurilor bune si mai putin bune sau de la care te simti terminat. Daca lista cu faptele care te fac sa plangi, sa iti pierzi increderea si te descurajeaza este mult mai mare – ia o decizie. Retine, violent psihica, chiar daca de cele mai multe ori este ignorata, iti poate provoca multe neplaceri nu doar in viata personala dar sic ea profesionala.
O persoana care este supusa acestui tip de violenta:
·         Comunica mai putin cu cei din jur
·         Isi aprofundeaza sentimentul de frica
·         Nu isi poate valorifica calitatile
·         Are o imagine de sine scazuta, si ca urmare
·         Reuseaste cu greu sa isi gaseasca un serviciu bun sau sa avanseze in functie.
In plus o familie in care discutia consta in certuri, indiferenta, ignorant, reprosuri si alte forme de violenta psihica, nu va fi niciodata fericita. Copiii care cresc intr-o astfel de atmosfera sunt complexati si ascund o durere ignorata de maturi si greu de intels.
Spune nu violentei, daca iti pasa de persoana ta si de viitorul tau si al copiilor tai. Nu iti fie frica sa i-ai decizii si sa iti tariesti viata asa cum Tu iti doresti. Gandeste-te ca este doar o persoana care iti face rau si multe altele care te vor fericit. Violenta este arma celor slabi. Ai tu nevoie de o persoana fara caracter alaturi de tin? Concentreazati viitorul asupra ta si a celor dragi, copii (daca ai), parinti, prieteni. Intelege ca viata e mult mai frumoasa si mai plina atunci cand violent, fie ea doar psihica, nu va face parte din viata ta. Nimeni nu e in stare sa ne fereasca de suferinta atat timp cat ramanem indiferenti la felul in care suntem tratati. 


PS. Rubrica mea - FAMILIA TA - de la Radio Noroc (30.11.2010)

Comentarii

  1. de acord..frumos gandit si spus!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi Irina. Nu stiu daca e frumos, dar chiar imi doresc ca, cel putin un sfert din persoanele care sunt supuse violentei psihice sa reactioneze si sa fie fericiti!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu